Tips till dig som ska bygga en hemsida

tips till bygga hemsidaGår du med funderingar på att skapa din egen hemsida men är ny och vet inte riktigt vad du ska tänka på? Då ska du få några tips som kommer göra din hemsida bättre. Det är viktigt att ha en tydlig bild över vad syftet med hemsidan är. Att fundera över vilken målgrupp hemsidan vänder sig till är även det viktigt för att kunna göra en framgångsrik hemsida. Vet man vilken målgrupp man vänder sig till och vad man vill uppnå med hemsidan är det lättare att göra en tydlig hemsida som är lätt att navigera runt på och som ger ett mervärde till besökarna av hemsidan.

Göra det lätt för besökaren

Det är viktigt att hemsidan är anpassad för besökaren, att ha en mobilanpassad hemsida är en stor fördel i dagens samhälle då många surfar på sina mobiler. Att den laddar snabbt är även det viktigt för att besökaren ska stanna kvar på hemsidan. Det är viktigt att det tydligt framgår vad sidan handlar om och att det är lätt att läsa texten. Genom att ha en luftig hemsida och kontraster gällande texten och bakgrunden blir det enklare för besökaren. Till exempel www.trikinprov.nu är en hemsida som är lätt överskådlig och det tydligt framgår vad sidan handlar om. Det är en hemsida som är lätt att navigera runt på och där man har varit konsekvent med utseendet och innehåll.

Få fram ditt budskap

Samtidigt som man försöker tillfredsställa besökaren är det viktigt att inte glömma bort varför man valt att skapa framsidan från första början. Att få fram sitt budskap, oavsett om det är att sälja, informera eller något annat är det viktigt att få fram personligheten. Att kopiera en sida som redan finns kommer inte funka. Man kan söka inspiration och fundera över vad man gillar hos andra hemsidor, vad de har gemensamt och sedan utnyttja den kunskapen i skapandet av sin egen hemsida. Att få fram en professionell hemsida med tilltalande texter och struktur är inte allt tillräckligt, det gäller att tilltala besökaren och fånga dess intresse.

Ett sista tips

Att ta tid och fundera ut syftet med hemsidan, målgruppen och vad som är viktigt för en innan man börjar bygga hemsidan kan spara en mycket energi och tid senare. Med en tydlig målbild minskar man risken för en misslyckad hemsida som man inte är nöjd med. Ta tiden att tänka igenom innan du börjar arbeta.