Numera sker marknadsföringen på nätet

Utvecklingen av teknologi är pågående och når hela tiden nya milstolpar. Idag kan vi handla mjölk av datorer i from av snabbkassor i mataffären, köpa parkeringsbiljett via en app och spåra våra borttappade saker genom mobiltelefonen eller datorn. Hela tiden sker framsteg och förändring och att elektronikbranschen har tjänat på detta undgår ingen. Framförallt är det inte bara nya ting som skapas och görs elektronisk. Tjänster som tidigare förekommit som fysiska håller på att försvinna helt. Ett praktexempel på detta är marknadsföring.

Elektronisk marknadsföring

marknadsföringen på nätetI dag förekommer betydligt mycket mer reklam på internet än rent fysiskt, till exempel i tidningar eller på affischer. Vare sig det handlar om Instagram, Facebook, Twitter eller Youtube harmajoriteten av alla företag satsat på att öka sin synlighet just på internet. Anledningarna till detta är många men ändå ganska okomplicerade. Internet och dess användare ökar till antalet och därför vill företag och tjänster synas där flest blickar riktas.

Sponsrad marknadsföring

En typ av marknadsföring på internet som förekommer allt oftare är sponsrad marknadsföring. Detta innebär att företag kontaktar andra parter, exempelvis inflytelserika personer på internet som har många följare. Detta kan vara till exempel bloggare eller Youtubers. Företagen erbjuder då denna part pengar i utbyte mot marknadsföring av en eller flera specifika tjänster och/eller produkter. Bland bloggare är detta mycket vanligt och de gör så kallade ”sponsrade inlägg”. Ur affärssynpunkt är detta mycket effektivt. Inflytelserika personer med många följare är en mycket smart lösning att använda sig av och marknadsföringen sker på ett naturligt sätt.

Vill du veta mer?

Tycker du att detta verkar intressant? Vill du lära dig mer? Det finns otroligt många informationskällor kring moderna ämnen som detta. Internet är förmodligen ett bättre alternativ än ett bibliotek just i detta fall och det finns många hemsidor med fakta. Bland annat finns det gratiskurser på internet som du kan anmäla dig till och lära dig mer av.